Op vrijdag 15 juni 2012, 1 maand na de bestelling, werd het aquarium geleverd. Het stond al een kleine week te wachten om uitgeleverd te worden, maar het paste nu pas in de planning. We waren de eerste bestemming van de 'ronde', dus ik had me voorgenomen om na de levering te gaan werken.

De chauffeur en de verkoper zouden meehelpen om het aquarium op zijn plaats te zetten. Ik had er dus voor gezorgd dat de doorgang helemaal vrij was.

 
De verkoper arriveerde een kwartiertje eerder dan de vrachtwagen. Hij was wel wat verbaasd dat het aquarium over de trap naar de kelder, evenwijdig met de voorgevel, getild moest worden, maar vond dat op dat moment geen probleem.

De trap naar de kelder
Het aquarium, dat ik vanaf toen mijn aquarium mocht beginnen noemen, was uiteraard het grootste gevaarte van de laadruimte.
Eerst wat 'klein grut' opzij zetten.
Om daarna even op te zien tegen het echte werk.
Er waren echter een aantal factoren die voor de nodige twijfel zorgden of het wel zou lukken om het aquarium binnen af te leveren:
  • Het gewicht van het aquarium: ergens tussen de 150 kg en de 200kg
  • Het feit dat onze voortuin een halve meter lager gelegen is dan de woonruimte, waardoor het erg hoog heffen is om het aquarium door het openstaande venster te steken
  • Het aquarium niet getild mocht worden aan het filtergedeelte wegens de onderbreking van de bodemplaat aan de scheiding tussen aquarium en filter
  • De trap naar de kelder (toch een probleem)
  • De regen
De verkoper wilde op veiligheidsvlak geen enkel risico nemen, dus het feestje ging niet door. Aangezien onze voortuin nog niet aangelegd is, werd het aquarium met goedkeuring van de buurvrouw tijdelijk in haar voortuin neergepoot.
 
Er werd in zeven haasten een verhuisfirma gecontacteerd die dezelfde dag nog zou langskomen om het aquarium alsnog op zijn plaats te zetten. Mijn plan om naar het werk te gaan werd dus noodgedwongen afgeblazen.

Tijdens het wachten, nam ik de tijd om alles na te meten. Aangezien de boring in de bodemplaat van het aquarium meer naar links en naar voren zat dan op het ontwerp stond, moest ik het gat in de kast groter maken.
Niet per se het mooiste gat dat ik ooit gemaakt heb...
Ramp, o ramp! De verhuisfirma was komen kijken en zag het ook niet zitten om het aquarium door het venster naar binnen te steken. Met de moed in mijn schoenen, moest ik dus op zoek naar een oplossing om het aquarium tijdens dat weekend op zijn plaats te krijgen.

Na veel telefoontjes met de nodige peptalk van vrienden, werd alles voorbereid voor een zaterdagnamiddagactie. Gelukkig hebben diezelfde vrienden veel materiaal, waardoor relatief snel een mega stevige constructie opgesteld kon worden waarop we het aquarium door het venster zouden kunnen schuiven.
De constructie en het aquarium. Aan de helling kan je zien hoe hoog we zouden moeten heffen hebben.
De blote bast van één van de vrienden om ook lezeressen naar deze blog te lokken.
De filter van het aquarium werd al naar binnen geschoven.
De constructie wordt nu horizontaler gezet omdat het aquarium in de woonruimte anders te hoog komt.
Het plastiek werd verwijderd op de tafel. Een leuke bende in huis.
Tadaaaaaaa!
      
Ik ben heel blij dat het aquarium zonder ongelukken op zijn plaats is geraakt en dat buren en vrienden nog steeds bereid zijn om even bij te springen als het nodig is.

Jammer genoeg zal het aquarium nog even terug van de kast gehaald moeten worden, want wegens een kleine constructiefout is de bodem niet helemaal vlak. Het aquarium zweeft als het ware op sommige plaatsen. Dit komt doordat er wat silicone die tussen de voorruit en de bodemplaat hoort te zitten, langs onder 'ontsnapt' is. Het aquarium steunt dus enkel op deze kleine beetjes silicone in plaats van op de gehele bodemruit. Als deze nu gevuld wordt, is de kans reëel dat de silicone lost of dat de bodemruit breekt.
En dat risico wil ik toch niet lopen. Wordt vervolgd...

Intussen ben ik alvast begonnen aan de achterwand, maar ook later meer daarover.

0 reacties: